دوران کودکی
سالوادور دالی نقاش اسپانیایی در خانواده ای با طبقه متوسط و مرفه در شهر کوچکی خارج از بارسلونا به نام «فیگورس» به دنیا آمد. خانواده او قبل از تولدش رنج فراوانی کشیدند؛ چرا که فرزند اول آن ها (که او هم سالوادور نام داشت) سریعا درگذشت. در نتیجه اغلب به سالودار گفته می شد که او روح تازه و دوباره برادر مرده خود است؛ چیزی که باعث می شد افکار مختلفی در ذهن این کودک تاثیرپذیر به وجود آید. شخصیت او همراه با هنر رشد کرد. به گفته خودش، او در زمان کودکی رفتارهای تعجب برانگیز و پر از خشمی را به طور غیر عمد نسبت به خانواده و همبازی های خود نشان می داد.
در دوران کودکی اش، از سنین بسیار کم، محیط های اطراف کاتالونیا الهام بخش او بود و بسیاری از مناظر آن در عمده نقاشی های بعدی او بسیار تکرار می شدند. پدر او که وکیل بود به همراه مادرش، علاقه اولیه او را به هنر پرورش دادند. او اولین درس نقاشی خود را در ۱۰ سالگی آموخت و در اواخر نوجوانی در دانشکده هنرهای زیبای مادرید ثبت نام کرد؛ جایی که او تجربه سبک هایی مانند امپرسیونیست را بدست آورد. هنگامی که سالوادور دالی فقط ۱۶ سال داشت، مادر خود را به دلیل ابتلا به سرطان از دست داد؛ که به گفته خودش، این بزرگترین ضربه ای بود که در زندگی اش تجربه کرد. پس از مرگ مادر، پدر دالی با خواهر همسر مرحوم خود ازدواج کرد. دالی از این ازدواج ناراحت نشد، زیرا او به خاله اش عشق و احترام زیادی می ورزید. هنگامی که ۱۹ ساله بود، پدرش در خانه شان نمایشگاه انفرادی از آثار نفیس سیاه قلم این هنرمند جوان بر پا کرد.
آموزش های اولیه
در سال ۱۹۲۲، سالوادور دالی در دانشکده ویژه نقاشی، مجسمه سازی و حکاکی در مادرید به نام دانشکده San Fernando ثبت نام کرد. در آن موقع، دالی پا به سن گذاشته بود و شخصیت فعال و پر تحرکش آغاز شده بود. یک احساس غریبی داشت که این احساس او بسیار مشهور بود؛ در اصل حتی مشهور تر از آثار او. او موهای خود را بلند نگه می داشت و به سبک انگلیسی های قرن نوزدهم لباس می پوشید؛ با یک شلوار کوتاه که به او لقب یک خوشتیپ را می داد. سبیلهای او بسیار معروف بود. نوک آنها همیشه به بالا تاب داده شده بود و به سبیل ۱۰ و ۱۰ دقیقه شهرت داشت. از نظر هنری، در آن زمان شیوه های مختلفی را آزمایش و تجربه می کرد و به هرچه که حس کنجکاوی حریص او ر ا تحریک می کرد، رنگ می پاشید. محل زندگی او بسیار باعث پیشرفت و ترقی او بود و او را در معرض مهم ترین ذهن های آن زمان مانند لو کوربوزیه، انیشتین، کالدر و استراوینسکی قرار می داد. سرانجام، دالی در سال ۱۹۲۶ به دلیل توهین به یکی از اساتید خود در آخرین امتحان قبل از فارغ التحصیلی، از دانشگاه اخراج شد.
دالی پس از اخراج از مدرسه، چند ماه بیکار ماند. در همانجا بود که تصمیم گرفت مسیر زندگی اش را تغییر دهد. او به پاریس سفر کرد و در آنجا از «پابلو پیکاسو» دیدن کرد. پیکاسو او را به سمت سبک کوبیسم تشویق کرد. وی پس از مدتی شروع به مطالعه مفاهیم روانکاوی «فروید» کرد و در نتیجه بعد هم شروع به استفاده از این روش های روانکاوی برای ایجاد تصاویر در آثارش نمود.
سالوادور دالی در پاریس، ۱۶ ژوئن ۱۹۳۴
دوران بزرگسالی و ازدواج
در سال ۱۹۲۸، سالوادور دالی به همراه یک فیلمساز تصمیم به ساخت یک فیلم کرد. موضوع فیلم چنان از نظر جنسی و سیاسی تکان دهنده بود که دالی به بدنامی معروف شد و باعث برانگیختگی سوررئالیست های پاریس شد. در همین حین با همسر آینده ی خود «گالا» ملاقات کرد. گالا، همسر شاعر سوررئالیست فرانسوی «پل الوارد» بود که با دالی آشنا شد. این اولین باری بود که دالی و گالا با یکدیگر ملاقات می کردند. اندکی پس از آن، این دو با هم رابطه برقرار کردند و این سرانجام منجر به طلاق گالا از الوارد و ازدواج با دالی شد. گالا که از دالی بزرگتر بود، پس از ازدواج با او تبدیل به مهم ترین و بزرگترین انگیزه ی او برای زندگی شد. همچنین به مدیر تجاری او تبدیل شد. پس از مدتی، دالی دچار اختلال پارانوئید شد و مدتی با آن درگیر بود. پس از بهبود و پایان این بیماری، او چند نقاشی رویایی از آنچه در زمان این بیماری در ذهن و تصورات خود دیده بود خلق کرد. اغلب اوقات نیز به شدت آثاری شامل اشیاء نا مربوط و رئالیستی خلق می کرد. او آن ها را باور داشت. او بدن ها، استخوان ها و اشیاء نمادینی نقاشی می کرد که بازتاب ترس های جنسی از چهره پدر و ناتوانی جنسی و همچنین نمادهایی بود که به اضطراب اشاره می کردند. بسیاری از معروف ترین نقاشی های سالوادور دالی مربوط به این دوره است که او بسیار خلاق بود. دالی بارها نیز تأکید کرده بوده که من از نظر جنسی ناتوانم.
در حالی که حرفه او در حال پیشرفت بود، زندگی شخصی اش دستخوش تغییراتی شد. اگر چه زندگی اش توسط همسرش گالا دچار تحولات خوبی شده بود، اما پدرش با زنی دیگر شروع به رابطه کرده بود و وقتی دالی به سمت پدرش، یعنی کسی که مشوق اولیه او برای رشد هنری اش بود می رفت، این باعث فروپاشی او می شد. در سال ۱۹۲۹ نیز پدر دالی به علت توهین او به مادرش، او را از خانه بیرون کرد.
در سال ۱۹۳۸، Coco Chanel، یک طراح لباس فرانسوی، دالی را به خانه مد خود “La Pausa” در Riviera فرانسه دعوت کرد. جایی که او به طور گستره نقاشی کرد و اثری را خلق کرد که بعدها در گالری ژولین لوی در نیویورک به نمایش گذاشته شد. اما بدون شک، بهترین لحظه زندگی سالوادور دالی در آن سال اتفاق افتاد؛ زمانی که او با قهرمان زندگی اش، «زیگموند فروید» آشنا شد. از آن پس، دالی با هنرمندان و ثروتمندان بسیاری ملاقات کرد و مورد حمایت و تشویق آنان قرار گرفت. بسیاری از کارگردانان مشهور نظیر «آلفرد هیچاک» و همینطور کمپانی های معروف انیمیشن سازی مانند «والت دیزنی» از او درخواست همکاری کردند. همچنین در زمینه عکاسی و تبلیغات با بسیاری از عکاسان همکاری کرد. او حتی موفق به نوشتن کتاب خود و چاپ آن شد. تلاش های گسترده او در زمینه هایی اعم از هنرهای زیبا، مد، جواهرات، خرده فروشی و طراحی تئاتر، به او مقام یک تاجر پرکار و همچنین سازنده را می داد.
اواخر زندگی، مرگ و آثار سالوادور دالی
دو دهه آخر زندگی دالی، سخت ترین و دشوار ترین دهه زندگی او از لحاظ وضعیت روانی بود. همسر او از او دوری می کرد و این دوری ها، ترس از رهایی را در دالی ایجاد می کرد و در نهایت باعث افسردگی او شد. گالا با استفاده از داروهایی که خودش به سالوادور دالی می داد و توسط دکتر تجویز نشده بودند سلامتی او را به خطر انداخت. آسیب جسمی که گالا به دالی زد، مانع از توانایی هنری وی تا زمان مرگ وی شد. سرانجام در سال ۱۹۸۲، گالا در گذشت و دالی پس از مرگ او دوره افسردگی بیشتری را تجربه کرد. حتی گمان می رود که او بعد از مرگ گالا اقدام به خودکشی کرده است. یکی از مهم ترین دستاوردهای او در این دوران سخت، ایجاد «موزه تئاتر دالی» در شهر فیگورس بود.
در ۲۳ ژانویه ۱۹۸۹، دالی در اثر نارسایی قلبی درگذشت. وی در موزه ای که در فیگورس ساخته است به خاک سپرده شده است.
از مهم ترین آثار سالوادور دالی می توان به «تداوم حافظه» و «تصلیب» اشاره کرد.
سبک های مورد استفاده او نیز شامل کوبیسم، دادائیسم و سوررئالیسم هستند.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع بوده باشد. فروشگاه حرفه ای لوازم نقاشی آرتا، ارائه دهنده انواع لوازم نقاشی با امکان خرید حضوری و آنلاین به شما عزیزان است. جهت خرید به وب سایت ما مراجعه فرمایید .